2010. január 6., szerda

totpeti TOP 10 - 2010|01-01

Nem szokványos Top 10 jön, előre szólok. Valójában olyat nem is akarok. Nem igazán a zenék különlegessége miatt, mert ugye ízlések és pofonok... Sőt, nem is biztos, hogy van egyáltalán nálam ezeknek a zenéknek sorrendje. Egyszerűen csak ezeket a zenéket szeretem most hallgatni, vagy játszani.
Van, amelyiket soha nem fogom elővenni buliban, csak tetszik, van, amelyiket minden este hallani fogsz.
Tulajdonképpen csak a "hagyomány" miatt hívom Top 10-nek az épp aktuális kedvenceimet, egyes daloknál némi kommenttel fűszerezve.

1. Christian Dehugo - Tumbaito (Original Mix)
A fickó nem akármilyen house darabot hozott össze, kár, hogy a nevét nem sokan ismerik. Londonban zenei konzervatóriumot végzett, nemrég pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több, mint 1000 darabot adott el "La Harmonica" c. dalából a Beatporton, de pl. készített remixet Armand Van Helden - The Funk Phenomena c. dalából is 2008-ban. Legújabb dala a "Tumbaito" kötelező darab minden house kedvelőnek.

2. Dennis Ferrer - Hey Hey (Df S Attention Vocal Mix)

3. Microtrauma - Aktin
1995-ben egy egyszerű Tracker szoftver keltette fel két jóbarát Daniel Paessler és Ricardo Linke érdeklődését a dalkészítés iránt. Zenéiken már akkor is érződött a New Order, a Depeche Mode és a Massive Attack, de a The Prodigy, Moby és még számos technokultikus személy, vagy band hatása. 1999-től egy darabig külön utakon jártak, 2003-ban a véletlen azonban újra összehozta őket és azóta is együtt stúdióznak. Első átütő sikerükre sajnos 2007-ig várniuk kellett, de a "Wake Up" meghozta a hatását, amit első saját "Collar EP"jük is hamarosan követett. A közel 10 éves közös bütykölés eredménye ez a hol dallamos, hol sötét, elsősorban technoidoknak szánt minimal darab is: az Aktin.


4. Funkerman feat. Shermanology - Automatic (B-Sensual Remix) + (Dave Martin, Hamvai PG and Roberto Winny remix)
Dave Martin, Hamvai PG és Roberto Winny Automatic-remixe az első helyen végzett a Funkerman által meghirdetett remixversenyen! A trió jutalma 1500 euró értékű profi stúdiófelszerelés, illetve a győztes remix hivatalos megjelenése a Flamingo Recordsnál. Hogy is fogalmazzak? Gratulálok! Ez tényleg finoman ütős lett, csakúgy, ahogy a B-Sensual remix is, ami szintén magyar munka, el tudom képzelni, ahogy az eredmény miatt Bárány farkasszemekkel néz :)

5. David Guetta - Memories feat. Kid Cudi (Extended Version)

DAVID GUETTA 2009 közepén újabb csúcsot döntött meg, a “When Love Takes Over” - mely Kelly Rowland közreműködésével készült - világszíntű sláger lett, és az angol nemzeti listán is meghozta az első helyezést. A dalhoz tartozó, "One Love" című albuma pedig valóban 2009 egyik legsokszínűbb és a legtöbb sztárelőadót felvonultató lemeze lett.
Akon, Estelle és Kelly Rowland mellett pedig Kid Cudi is tiszteletét tette a lemezen, ebben a dalban...

6. Laidback Luke, Gregor Salto, Ft Mavis Acquah - Step By Step (Big Room Mix)


7. Syke and Sugarstarr and DBN feat. Cosmo Klein - My Believe

8. C.Molle ft Ernest C. - Deep Lick Sound (original mix)

C.Molle zenei karrierjét a lehető legkorábban elkezdte, 6 évesen korától zongoraleckéket vett, és szorgalmasan járt szolfézsórákra is, aminek a későbbiekben hasznát is vette. 16 éves korában megismerkedett a hiphop zenével, és barátjával alapított is egy együttest, ami Helly Bells néven futott. Ebben a projectben ő felet a zenei alapokért, aminek köszönhetően korán megismerkedett a zenekészítés fortélyaival. A 2 éves rapzenei karrier után megismerkedett a dj szakmával, és érezte, hogy semmi más nem fogja ettől fogva érdekelni!
Jelenleg a "VISUAL ELEMENTS TURNAMENT"-el járja a klubokat Andy Sole-al. Jó lett a track srácok!

9. Junkdna - Music Is My Life (Aqua Diva & David Jones Remix)

10. David West and Ida Engberg - Abataka (Original Mix)

Na ez a dal a tipikus példája annak, hogy ennek a listának tkp. nincs sorrendje. Imádom.
Nyaralás, leszáll az ember a repülőről és bennszülött csajok akasztják a virágfüzért a nyakába... s ez a zene szól. Igaz tél van, de kit érdekel... csukd be a szemed, hallgasd ezt és képzel el! Ugye, hogy ott vagy?
David West egyébként már az anyaméhben is a zenét szívhatta magába a köldökzsinóron keresztül, mindenesetre azért zongorista édesapja arról is gondoskodott, hogy kint se maradjon muzsikaszó nélkül. 2 évesen már a fekete és fehér billentyűket ütögette 10 ujjal egyszerre, aztán később egész jól ment neki külön külön is, mert 7 évesen már a szintetizá-torokból :) üvöltött a zenéje. 9 évesen pedig már a C-64, Atari és Amiga gombjain is eligazodott. Ha valakit részletesebben érdekel további pályafutása, olvasson itt utána: http://www.david-west.com/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése