2010. január 30., szombat

DJ Szövetség Hírlevél (lightmedia.hu)


Bárány Attila másodszor is az év DJ-je, Dévényi Tibor életműdíjas!
A DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület negyedik alkalommal rendezte meg éves díjátadó ünnepségét. A szervezet növekedésével párhuzamosan évről évre látványosan fejlődő díjátadó idén elegáns helyszínen, ünnepélyes keretek között a Moulin Rouge-ban került megrendezésre január 28-án.

Négy különböző kategóriában is győztes született:

  • Az év felfedezettje az elsősorban hip-hop-ra specializálódott, de minden stílusban kiválóan helytálló, egyébként a Zeneakadémián operaénekesi végzettségű DJ Revolution.
  • Az év producere a Náksi Attila és Brunner Zsolt alkotta duó, a számos hazai és külföldi sikeres megjelenéssel és remixszel egyaránt büszkélkedő Stereo Palma.
  • Dévényi Tibor több mint négy évtizetes, több generáció számára meghatározó lemezlovasi és szórakoztatóipari tevékenységének, töretlenül népszerű személyiségének köszönhetően életműdíjat vehetett át. (A korábbi években a díjakat már megkapták: B. Tóth László, Komjáthy György, Arató András)
  • Az év DJ-je címet a DJ Szövetség közel 700 fős tagságának szavazatai alapján, második alkalommal kapta Bárány Attila.
"Rengeteg kiváló DJ van még az országban, mainstream és underground vonalon egyaránt, és nagy megtiszteltetés ebben a mezőnyben győzni. Tisztában vagyok vele, hogy a médiában való szereplés mennyire meghatározó ahhoz, hogy valaki széles körben ismert és sikeres legyen. De mint minden királyság, ez is lehet pünkösdi. A legfontosabb, hogy az ember mindig 100%-ot adjon, minden körülmények között a közönségnek, a közönségért csinálja, amit csinál, de vigye bele a saját személyiségét, lelkesedését a munkájába!" - hallhattuk az immáron kétszeres győztestől.

Jeszenszky Zsolt, a DJ Szövetség elnöke tájékoztatásából megtudhattuk, hogy jövőre a Szövetség már külön kívánja díjazni az underground stílusokban működő, ott legjobb teljesítményt nyújtó DJ-ket is.

"Eddig is bárkire szavazhattak tagjaink, függetlenül attól, hogy az illető úgymond mainstream vagy underground. Az underground jelöltek azonban általában kevesebb szavazatot kapnak, mert az őket támogató, függetlenségüket kissé túlhangoztató kollégák mintha szívesebben vennének részt az internetes fórumok acsarkodásaiban, mint a tényleges szakmai életben. Természetesen nagy szeretettel várjuk őket is a jövőben, s fontosnak is tartjuk, hogy a kevésbé közismert és populáris műfajok képviselői is minél nagyobb teret, elismerést kapjanak."


LETÖLTÉS: FOTÓK A DÍJÁTADÓ ESEMÉNYRŐL

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése