2010. február 16., kedd

Élmények


2010. február 16. kedd

Izgalmasan kezdődött ez az este, hogy máshogy, mint egy ellenőrzéssel :) 

Ezúttal azonban nem a jogdíjas kérdést ellenőrizték, hanem megjelent a mélyen tisztelt V.P.O.P. 2 kedves munkatársa és mértek ezt azt.
Persze nem a pult mögött, hanem a raktárban és nem is a csinos lányok mosolyával. 
Bár szerintem ők is érezték a helyzet komikumát. Kiderült ugyanis, hogy azért látogatták meg a számomra az egyik legkedvesebb klubot, mert az volt a plakátra kiírva, hogy Fütyülős Pálinka Party.

Azt mondták a kedves urak, hogy a "Fütyülős" az nem pálinka, pálinkának ugyanis a 2002. július 1-jén életbe lépett 1-3-1576/89-es számú előírás szerint csak azok a termékek nevezhetők pálinkának, melyek:
-Magyarországon termett gyümölcs és szőlő törkölyéből készül
-100%-os gyümölcstartalmúak, azaz finomszeszt és aromát nem tartalmaznak
-minimum 37,5%-os alkoholfokkal rendelkeznek

Persze igazuk van, a dologban inkább az a bosszantó, hogy "valaki" bejelentése alapján jöttek, mondván mit pancsolunk mi itt?

Természetesen semmit, csupán a google találataira hívnám fel a figyelmet a "Fütyülős Pálinka" kifejezés beírására, ahol pl. ez a cikk is szerepel: http://tudomany.ma.hu/tart/rcikk/h/0/162153/1

És ez bizony könnyen félrevezethet egy magamfajta "flyer-készítőt".

Ellenben a buli jól sikerült, egyre nagyobb kedvenc a party nevét ihlető MCL dal Slash verziója, amolyan "egyetemistás", bulizós és, ha esetleg az ellenőr urak legközelebb civilben is ellátogatnak hozzánk, szívesen elrendelek nekik egy "Általános Eks"-et, természetesen pálinkával :) 





2010. február 13. szombat

Jó kis Party volt, a Ballantine's jóvoltából látványos, a Valentin alkalmából szivecskés, Sterbinszky által pedig kissé nosztalgikus is, mert rengeteg régebbi slágerének új verzióját és izgalmas MASH UP-okat is hallhattunk a sok különleges újdonság mellet. Kicsit beárnyékolta a buli fényét a rendőrség és a MAHASZ közös ellenőrzése s bár minden rendben találtatott, érződött a közönségen, hogy megzavarta őket is kissé a kb. 20 fős rendőri jelenlét. Miután leellenőriztek, mindannyian el is mentek, csak azt nem értem, minek kellettek ehhez 20-an, velem egy rendőrlány is könnyedén elbánna :)