2010. február 10., szerda

totpeti - Biográfia

Gyermekkorától érdekelte a zene, szinte óvodás korától járt az akkor népszerű zenekarok élő koncertjeire a helyi művelődési házban dolgozó édesapja jóvoltából, majd ennek hatására 6 évig gitározni is tanult. A zene szeretete mellé némi beszédkészség is párosult, így a középiskola mellett a kazincbarcikai Városi Televízió ifjúsági műsorának az egyik arca lett 17 évesen. Később a helyi kereskedelmi rádió (Rádió Top) egyik alapító műsorvezetője is. A média ekkor ragadta el igazán, sorban jöttek a környék adói: City Rádió, Té Rádió, Radio Gaga, Radio Express.
A rádiókkal párhuzamosan a diszkó világával szinte egyszerre került kapcsolatba, először kisebb rendezvényeken megtanulva a keverés fortélyait, majd 1993-ban a kazincbarcikai OKÉ-diszkó egyik rezidense lett. 1994-től a sajókeresztúri Rodostó rendszeres vendége is totpeti, ami után 1997 év végén az ország egyik legszebb diszkójába, az ózdi RIO diszkóba kapott felkérést, először a péntek, majd a szombat éjszakákra, s ahol rendszeresen megfordul napjainkban is. Miskolcon először a Bahnhof Music Clubban lép fel, s lesz a klub rezidense 2000-ben.
Még ugyanebben az évben indul a Pepsi Sztárcsináló nevű tehetségkutató versenyen a DJ-kategóriában, ahol a legjobb 6 között szerepel a budapesti döntőn, és játszik több ezer ember előtt az Events Hallban. 2001-ben Miskolc, azon belül is a Miskolci Egyetem legnagyobb klubjának, az E/2-nek a házigazdája lesz, kezdetben hétköznapokon, később hétvégén is.
2003-ban indul a Heineken által szervezett THIRST DJ-versenyen, de az áttörést csak a következő évben hozza meg számára ugyanez a verseny. 2004-ben ugyanis sorra nyerve a THIRST fordulóit (Ladánybene, Veresegyház) a budapesti döntőben (Hajógyári Sziget - Dokk) is remekel, ahol olykor 3-4 lemezjátszóval dolgozva győzi meg a nemzetközi zsűrit arról, hogy ő Magyarország legtehetségesebb lemezlovasa. A verseny egyik fődíjaként - élete eddigi legnagyobb elismerése ez - együtt játszhatott az életében háromszor a világ legjobb lemezlovasának kikiáltott DJ Tiestóval, aki személyesen gratulált totpetinek, s adta át neki az értékes tárgyjutalom DJ-felszerelést is. Ráadásul totpeti kétszer is együtt játszhatott a holland trance-mágussal, hiszen a döntő után "örömmixelt" is Tiesto és Daniel Davoli társaságában a Dokkban, míg másnap az Events Hallban 9000 ember előtt pörgette a bakeliteket nem kisebb nevekkel, mint Tiesto, Daniel Davoli, Miss Motiff, Smokin Joe, Sterbinszky, Matthew és a németországi THIRST-győztes DJ George.

Mára kialakult zenei stílusjegyei leginkább a house különböző irányzataihoz köthetőek. Mély átéléssel dolgozik a pultban, minden egyes este összeolvadva a közönséggel. Célja és jelene, hogy a hazánk határain belül és túl minél több helyre eljusson, és minél több embert szórakoztasson - úgy, ahogy csak nagyon kevesen tudnak...